Skip to main content

Theo Uphus verhaalt in Over voetbal gesproken over spraakmakende wedstrijden die hij in de afgelopen vijftig jaar heeft bezocht. In De eerste helft komt Nederlands voetbal ter sprake, vooral van topamateurs. Daarnaast doet Uphus verslag van ontmoetingen met grote namen en aansprekende trainers. Buitenlandse voetbalreizen komen aan bod in De tweede helft. Wedstrijden van grote clubs in legendarische stadions, maar ook ontmoetingen bij lagere divisies. En vanzelfsprekend volgt er een Derde helft!

“Theo, ben jij al gevraagd voor de VAR?”

“Nee, waarom zouden ze mij vragen?”

“Omdat je er ook altijd naast zit met je analyses.”

– Bert van Hunenstijn, trainer HHC Hardenberg

Theo Uphus (1956) rijdt van HSV Hoek in Zeeuws-Vlaanderen tot SC Cambuur in Leeuwarden om zijn kijk op het spel door te geven en informeert bij hoofdrolspelers naar hun ervaringen. Daarnaast reist hij door geheel Europa om daar de sfeer ‘te ruiken en te proeven’. Over voetbal gesproken is zijn eerste boek.

 Theo Uphus (1956) schrijft sinds 1966 over voetbal. Aanvankelijk via het clubblad van RKDEO uit Nootdorp waar hij voetbalt. Als hij naar Brabant verhuist wordt hij scheidsrechter. Tevens is hij in deze periode redacteur voor het clubblad van v.v. Wilhelmina uit Den Bosch. Hij wordt verslaggever van wedstrijden uit de 2e en 3e divisie. Dat doet hij nog steeds voor voetbal247.nl. Zijn aandacht beperkt zich niet tot de Nederlandse velden. Theo is “groundhopper” en bezoekt voetbalwedstrijden en stadions door heel Europa. 

Over voetbal gesproken
Theo Uphus
paperback met flappen
isbn 9789083096100
272 pagina’s
€ 22,99
oktober 2020