AUTEURS

MAROESJA LACUNES

Maroesja Lacunes is bij velen bekend als Tika, de dochter uitTita Tovenaar (tv-serie, 1972 – 1974). Zowel voor als na die periode namen muziek en theater een steeds belangrijker plaats in in haar loopbaan. Ze speelde Brecht, maar ook eenakters van Harold Pinter en Herman Heijermans, en komedie met het Theater van de Lach. Naast een lange carriére in het theater bleef ze ook rollen spelen in televisieproducties. Van 1987 tot en met 2001 speelde en zong ze in haar eigen theatervoorstellingen. In 2001 zette ze een punt achter het theater en ging ze zich toeleggen op tekenen en schilderen. Zij heeft een eigen atelier in het souterrain van Galerie De Stoker in Amsterdam-West.

MARIA PHILIPPENS

Maria Philippens (Valkenburg-Houthem St. Gerlach) debuteerde in 2013 met de roman Genoeg geluk. In 2020 verscheen haar verhalenbundel De matrasdrager. Ter uitdieping van de thema’s in haar werk geeft zij regelmatig voordrachten. De auteur woont en werkt in Maastricht.

ANNE TEUNIS

Anne Teunis is coach en trainer op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Ze woont en werkt afwisselend in Nederland en Frankrijk. Retour Parijs is haar romandebuut. Eerder verscheen van haar hand ‘Vier je leven‘ (non-fictie).

Lees hier het interview met Anne Teunis uit Bazarow Magazine.

THEO UPHUS

Theo Uphus schrijft sinds 1966 over voetbal. Aanvankelijk via het clubblad van RKDEO uit Nootdorp waar hij voetbalt. Als hij naar Brabant verhuist wordt hij scheidsrechter. Tevens is hij in deze periode redacteur voor het clubblad van v.v. Wilhelmina uit Den Bosch. Hij wordt verslaggever van wedstrijden uit de 2e en 3e divisie. Dat doet hij nog steeds voor voetbal247.nl.
Zijn aandacht beperkt zich niet tot de Nederlandse velden. Theo is “groundhopper” en bezoekt voetbalwedstrijden en stadions door heel Europa.

Lees hier het interview met Theo Uphus uit Bazarow Magazine.

HARRY G. DE VRIES

Harry G. de Vries (1961) studeerde Engels en Nederlands aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij debuteerde in 2003 met vertalingen van de Engelse dichter Philip Larkin. In 2017 en 2018 werden Engelstalige gedichten van hem opgenomen in Amerikaanse en Britse literaire tijdschriften zoals The Broadkill Review en ENVOI. In 2022 verscheen zijn berijmde vertaling van het Halliwell Manuscript uit 1425, de oudst bekende bron voor de internationale vrijmetselarij. In 2024 publiceerde uitgeverij Lewis Masonic in het Verenigd Koninkrijk zijn vertaling van dit werk in modern Engels.

TED H.P. DE WOLF

Ted H.P. de Wolf schreef jarenlang voor het blad MusicMaker en was elf jaar recensent voor restaurantgids Lekker. Ted is de jongste zoon van Koos de Wolf. Nauwgezet heeft hij de verhalen van zijn vader over diens Duitse jaren opgetekend. Daarnaast heeft hij veel onderzoek ter plaatse verricht. Dwangarbeid in Duitsland is zijn debuut. Op dit moment werkt hij aan zijn tweede roman.

Lees hier een interview met Ted H.P. de Wolf door Hebban.

ROY VAN DER ZWAARD

Roy van der Zwaard is psychiater en psychotherapeut. Als scen-arts verricht hij second opinions bij euthanasieverzoeken. Naast wetenschappelijke artikelen schrijft hij korte verhalen waarvan er enkele werden gepubliceerd. In 2014 verscheen een autobiografische young-adult novel, vanwege zijn rol als psychiater onder pseudoniem. Roy volgde les aan de Schrijversvakschool Groningen. Geboren en getogen als Amsterdammer woont hij al een kwarteeuw met veel plezier in Zwolle.